a

lookartit.com

Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών – 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ

Share Post

 

Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών
12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
Από 19 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024

 

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» διοργανώνεται για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και καλεί νέους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Video Art κ.λπ.) να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) και να τα παρουσιάσουν από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 καθημερινά, επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο.
Από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2011, το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, ανέδειξε, ενθάρρυνε και προώθησε 1.000 και πλέον νέους καλλιτέχνες και ομάδες από όλα τα είδη της Τέχνης και πρόσφερε έναυσμα για νέες συνεργασίες σε επαγγελματική βάση.
Πυρήνας του Φεστιβάλ και πηγή έμπνευσής του υπήρξε αρχικά το New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 κουπέ (compartments), από το οποίο πήρε και την ονομασία του. Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ επεκτείνεται και στους υπόλοιπους χώρους και την Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας με το πλήρως εξοπλισμένο υπαίθριο stage που διαθέτει, προσφέροντας στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα ιδιόμορφο και απροσδόκητο Φεστιβάλ νεανικής έκφρασης και δημιουργίας αλλά και στους επισκέπτες ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό θέαμα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου όλες οι Τέχνες συνυπάρχουν σε έναν αντισυμβατικό χώρο.
Οι άξονες που καθορίζουν την επιλογή των προτεινόμενων performances του Φεστιβάλ είναι: η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα αλλά και η σατιρική διάσταση και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του «ταξιδιού» σε κάθε διάστασή του όπως η αναχώρηση, η άφιξη, ο σταθμός, η απόδραση, η αναψυχή, η μετακίνηση, η μετάβαση σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η επικοινωνία, η απομόνωση, ο αποκλεισμός, η συνύπαρξη, η ανεκτικότητα, η ιδιωτικότητα κ.ά.
Κριτήριο επιλογής αποτελεί επίσης η πρωτοτυπία των projects και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.
Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές δεκαπενθήμερο.
Νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Video Art κ.λπ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr.

Τελική ημερομηνία υποβολής έως τις 28 Μαρτίου 2024.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου 2024.

 

Πληροφορίες:
τηλ. 210 9237076, theater@totrenostorouf.gr

 

Post a Comment

Digital

error: Content is protected !!